Introductie


Beste lezer(es),
Dit blog beschrijft de loopbaan en ervaringen van mijn vader, J.P.F. van Oudshoorn, een voormalig marine man. In november 1935 bij de Zeedienst aangenomen als lichtmatroos. Lid van de Onderzeedienst, opvarende van o.a. :  Hr.Ms. "Java",  "Evertsen", "Kortenaer" en "De Ruyter", de onderzeeboten "O19",  "O21",  "O24",  "Zeeleeuw",  "Tijgerhaai",  "Dolfijn" en "Zwaardvis" .
Gevochten in de Pacific, gestationeerd geweest in Nederlands Indië, op Ceylon, Australië, Nieuw Guinea en Curaçao. Eervol onderscheiden.
 Op 5 juni 1968 eervol ontslagen, maar getraumatiseerd, gefrustreerd en zwaar teleurgesteld.
Vanwege zijn zwijgzaamheid, heb ik diverse bronnen geraadpleegd om zijn loopbaan en het onbekende deel van zijn leven te achterhalen.
Dit blog is een herinnering en eerbetoon aan mijn vader, een eenzame oorlogsheld, sergeant telegrafist J.P.F. van Oudshoorn, roepnaam Blue.  Gezien, gehoord en op afstand bewonderd door zijn zoon, Willem.

Ps. Omdat de verhaaltjes gekopieerd zijn uit verschillende documenten, is het lettertype en de grootte niet consequent hetzelfde. Sorry voor het eventueel leesongemak.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten